Filter by keyword
Price
Price: 0 - 0
Brand
ΧΡΩΜΑ

Κατηγορίες

BUG OUT BAG / ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


BUG OUT BAG / ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣΕπειδή οι φυσικές καταστροφές (σεισμός, πλημμύρα, φωτιά) όπως κι ένα τεχνολογικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, γι'αυτό η περίπτωση να αναγκαστούμε κάποια στιγμή στην ζωή μας να εγκαταλείψουμε εκτάτως το σπίτι μας είναι αρκετα πιθανή.

Σε κάθε μεγάλη καταστροφή επειδή οι αρμόδιοι φορείς (ΕΚΑΒ, ΚΟΜΑΚ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ) όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες – βοήθεια τους σε όλους τους πληγέντες ταυτόχρονα, γι'αυτό θα πρέπει όλοι μας να μπορούμε να διαχειριστούμε την έκτακτη κατάσταση μέχρι να φθάσει η βοήθεια και σε μας.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αποκτήσουμε φιλοσοφία πρόληψης και να οργανώσουμε το ατόμικο σχέδιο δράσης για ένα τέτοιο γεγονός. Έτσι η καταστροφή θα μας βρεί προετοιμασμένους! Δίνοντας λίγη προσοχή αλλά και λίγο παραπάνω χρόνο στη προετοιμασία μας εξασφαλίζουμε την ασφαλή επιβίωση μας αφού θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Πέρα από το σχέδιο Δράσης (τι δηλαδή θα κάνουμε π.χ. Κατά τη διάρκεια – εξέλιξη του γεγονότος, αλλά και μετά το τελός του) και το οποίο πρέπει να είναι γνωστό σε όλα τα μέλη της οικογένειας μας, ένα Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης, με εφόδια για την κάλυψη των αναγκών μας για το διάστημα των 72 πρώτων ωρών, μπορεί να αποδειχθεί η << σανίδα σωτηρίας >> μας! Το σακίδιο το ετοιμάζουμε λοιπόν από τώρα, γιατί την ώρα της καταστροφής, δεν έχουμε ούτε την ηρεμία να σκεφτούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, ούτε τον χρόνο να ψάξουμε να τα βρούμε στο σπίτι ή την δυνατότητα να τα αγοράσουμε!

Το περιεχόμενο και τη θέση φύλαξης του ΣΕΑ, θα πρέπει να τα γνωρίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας και θα πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια θέση, ώστε να έχουν άμεση κι εύκολη πρόσβαση σε αυτό όλα τα μέλη της οικογένειας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ( ακόμη και στο σκοτάδι εξαιτίας διακοπής ρεύματος, θα πρέπει να μπορούμε να το εντοπίσουμε εύκολα). Καθώς επίσης είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι επιδή το σακίδιο πρέπει να το επιθεωρούμε και να αντικαθιστούμε ορισμένα από τα είδη του συστηματικά, μια καλή πρακτική είναι να κάνουμε την επιθεώρηση και τον έλεγχο των ημερομηνιών λήξης των περιεχομένων εφοδίων του, κάθε φορά που αλλάζουμε από την χειμερινή σε θερινή την ώρα στο ρολόι μας. Με αυτόν τον τρόπο το σακίδιο μας, θα είναι πάντα <<έτοιμο>> για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σακίδιο χωρητικότητας (μεγέθους) ανάλογα με τα αντικείμενα που μεταφέρουμε. Καλό θα είναι να έχει εξωτερικά συστήματα πρόσδεσης διαφόρων αντικειμένων (σκηνή, sleeping bag κτλ).

Προσοχή, όχι υπερβολές στο βάρος των υλικών διότι δεν θα μπορείτε να τα μεταφέρετε.

Όλα τα είδη πρέπει να είναι σφραγισμένα σε σακούλες αδιάβροχες.

Το μυστικό για τα σακίδια εκτάκτου ανάγκης (bug out bag) όπως τα περιγράφουν στις Αμερικάνικες ειδικές δυνάμεις navy seals είναι τα τρία C'S που σημαίνουν την συντομογραφία των λέξεων complete, compact, close. Αυτό μεταφράζεται σε ολοκληρωμένο-πλήρες-μικρό σε όγκο-σφραγισμένο.

Είδη ατομικής υγειηνής και καθαριότητας-μωρομάντηλα.

Bandana (μπορεί να γίνει πάρα πολλά πράγματα)

Άρβυλα και ένα ζεύγος ελαφρυά παπούτσια τύπου trekking.

Γάντια επιχειρησιακά ή εργασίας.

Γυαλιά ηλίου-μάσκα τύπου goggles.

Φαρμακείο

Κιτ ραπτικής.

Τροφή και νερό για τουλάχιστον 72 ώρες (στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμα γεύματα στρατιωτικού τύπου προμαγειρευμένα τα οποία χρειάζονται μόνο βραστό νερό και είναι αρκετά υψηλής θερμιδικής αξίας.)

Ηλεκτρολύτες.

Πολυβιταμίνες.

Αντιλιακή κρέμα sun block.

Πορτοφόλι με χρήματα και αντίγραφα εγγράφων (φωτογραφίες, πιστοποιητικά γέννησης, ταυτότητα, αριθμούς λογαριασμών, άδεια οδήγησης, αποδεικτικά περουσιακών στοιχείων-τίτλοι ιδιοκτησίας κτλ). Κάρτα με αναγραμμένα όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών νοσοκομείων, συγγενικών προσώπων κτλ).

Κιτ επιβίωσης που περιλαμβάνει διάφορα χρήσιμα αντικείμενα (ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ)

Δίχτυ παραλλαγής για απόκρυψη της θέσης μας (προαιρετικά σε περίπτωσεις που δεν θέλουμε να είναι ορατός ο τόπος διαμονής μας).

Σκηνή (αντίσκηνο) ατομικό ή οικογενειακό αναλόγως με τα μέλη της οικογενείας.

Αντικουνουπικά-εντομοαπωθητικά.

Υπνόσακος και υπόστρωμα καθώς επίσης προαιρετικά κουβέρτα εκτάκτου ανάγκης τύπου fleece liner.

Νάιλον μουσαμά για δάπεδο περίπου 10 τετραγωνικά.

Πόντσο για κατασκευή αδιάβροχου shelter ή ατομικού αδιάβροχου.

Κορδόνι γενικής χρήσης τύπου αρτάνι paracord 20-30 μέτρα ή και παραπάνω ακόμα καλύτερα.

Κρίκοι μικροί τύπου καραμπίνερ 4-8.

Σχοινί ατομικό 8-9mm 10-15 μέτρα και υλικά ορειβατικά τύπου κρίκος καραμπίνερ και κρίκος οχτάρι.

Ταινία μονωτική ή ταινία aerospace.

Δεματικά μεγάλου μεγέθους 15-20.

Σύρμα παγιδεύσεως 15 μέτρα.

Ελαστικά χταπόδια τύπου bangall.

Ατομικό υδροδοχείο (επιθυμητό θα ήταν με φίλτρο νερού). Εάν όχι οπωσδήποτε χάπια χαλαζόνης που αποστηρώνουν το νερό ή φίλτρο νερού τύπου catayn.

Ατομικό σκεύος μαγειρέματος (καραβάνα) μεγέθους τουλάχιστον ενός λίτρου. Επιθυμητό να μπαίνει πάνω στην φωτιά ώστε να μπορούμε να μαγειρέψουμε και μαχαιροπίρουνο.

ΣΑΚΒΟΥΑΓΙΑΖ-ΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ PENTAGON ATLAS 70L ΣΑΚΒΟΥΑΓΙΑΖ-ΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ PENTAGON ATLAS 70L
Εκπτώση
ΣΑΚΒΟΥΑΓΙΑΖ-ΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ PENTAGON ATLAS 70L
46,00€41,40€

ΣΑΚΒΟΥΑΓΙΑΖ-ΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ PENTAGON ATLAS 70LΣΑΚΒΟΥΑΓΙΑΖ-ΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ PENTAGON ATLAS 70L, είναι ένα σακβουαγιάζ (σάκος μεταφοράς) επιχειρησιακό ή καθημερινό αλλά και για οποιονδήποτε που θέλει να χωράει όλο τον ρουχισμό, εξοπλισμό και διάφορα παρελκόμενα. Είναι κατασκευασμένος από υψηλής πυ..

Καλάθι
ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAG
193,00€

ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAGΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAG. Οι φυσικές καταστροφές σεισμός, πλημμύρα, φωτιά ή ένα αστικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, η περίπτωση να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε άμεσα το σπίτι μας η την περιοχή που είμαστε προ..

Καλάθι
ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAG ADVANCED
349,00€

ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAG ADVANCED. Οι φυσικές καταστροφές σεισμός, πλημμύρα, φωτιά ή ένα αστικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, η περίπτωση να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε άμεσα το σπίτι μας η την περιοχή που είμαστε προς ένα ασφαλές χώρο είναι πολύ..

Καλάθι
ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAG BASIC
87,00€

ΣΑΚΙΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ BUG OUT BAG BASIC. Οι φυσικές καταστροφές σεισμός, πλημμύρα, φωτιά ή ένα αστικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, η περίπτωση να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε άμεσα το σπίτι μας η την περιοχη που είμαστε προς ένα ασφαλές χώρο είναι πολύ πι..

Καλάθι
ΤΣΑΝΤΑ PATROL READY 5.11 ΤΣΑΝΤΑ PATROL READY 5.11
Εκπτώση
ΤΣΑΝΤΑ PATROL READY 5.11
79,95€71,95€

ΤΣΑΝΤΑ PATROL READY 5.11ΤΣΑΝΤΑ PATROL READY 5.11, κατασκευασμένη από ανθεκτικό στην καταπόνηση και τις καιρικές συνθήκες 600D polyester ιδανική λύση για αποθήκευση και μεταφορά ευαίσθητων και όχι μόνο αντικειμένων όπως όπλα,σκοπευτικά βοηθήματα,κυάλια κτλ. Με ρυθμιζόμενη εσωτερική διαρύθμιση του ..

Καλάθι
Εμφάνιση 1 έως 5 από 5 (1 Σελ.)